
پروتز دندان متحرک چیست؟
امروزه برای عمل های حوزه ی دندانی از جراحی فک و صورت استفاده کرده و پروتز های دندانی را که شبیه به دندان های معمولی می باشند برای بیماران درست می کنند. این پروتزها به دو نوع پروتز متحرک و پروتز ثابت تقسیم می شوند که در ادامه درباره پروتز متحرک صحبت می کنیم.
پروتز متحرک
می توانیم پروتز های متحرک را از دهان خارج نموده و دوباره آن را در دهان قرار دهیم. پروتز های متحرک ریشه نداشته و به راحتی قابل جابه جایی می باشند. هنگامی که لثه های افراد قابلیت این را نداشته باشند که از پروتز های ثابت استفاده کنند در آن صورت پزشک به شما پیشنهاد پروتز های متحرک را می دهد. در زبان عامه به این نوع پروتز ها دندان مصنوعی گفته می شود که معمولا آن را شب ها و به هنگام خواب از دهان در آورده و صبح روز بعد دوباره آن را در دهان قرار می دهند. نمونه ی این دندان ها را ممکن است همه ی ما در دهان پدربزرگ ها و مادر بزرگ ها دیده باشیم. این پروتز ها مانند دندان های طبیعی فرد عمل می کنند.
انواع پروتز متحرک
انواع پروتز متحرک عبارتند از:
- پروتز دندان پارسیل
- پروتز دندان کامل یا دست دندان
- ادونچر متکی بر ایمپلنت پروتز
البته پروتز دندان پارسیل نیز دارای انواع مختلفی می باشد:
نوع اول آن تمام آکریل یا فیلیپر نام دارد و مقرون به صرفه می باشد و نوع دوم آن پروتز پارسیل کرم کبالت می باشد.
پروتز کامل یا دست دندان (denture)
این پروتز برای تمامی دندان هاست و کسانی که همه ی دندان هایشان را از دست داده باشند از این روش استفاده می کنند. البته استفاده از این نوع دندان ها کمتر شده و از ایمپلنت های دندانی و متحرک بیشتر استفاده می گردد. این پروتز ها به صورتی ساخته می شود که تمامی لثه های فرد را دربر گیرد.
پروتز متحرک دندانی در چه مواقعی استفاده میشود؟
هنگامی که دندان های افراد به دلایل مختلف از بین بروند باید جایگزینی برای آن تعیین نمود و پروتز های متحرک در این مورد بهترین گزینه می باشند. البته تشخیص اینکه شما به این پروتزها نیاز دارید یا خیر با پزشک می باشد.
نحوه قرارگیری پروتز دندان متحرک
نحوه ی قرار گیری پروتز دندان متحرک به روش های مختلفی انجام می گردد. در پروتز متحرک جزئی، این پروتز باید به گونه ای باشد که از دندان های مجاور استفاده گردد اما در پروتز متحرک کلی در واقع دندانی برای اتصال وجود ندارد که بشود از آن به عنوان تکیه گاه استفاده نمود. البته روش های مختلف دیگری نیز در این مورد وجود دارد که شما می توانید با استفاده از مقاله انواع پروتز دندان روش های دیگر را نیز مطالعه نمایید.
مزایای استفاده از پروتز متحرک
- این روش کم تهاجمی تر از روش های دیگر می باشد.
- نیازی به عمل جراحی نمی باشد.
- هزینه ی آن مقرون به صرفه تر است.
- پروتز های متحرک مثل دندان های واقعی عمل می کنند.
- ساخت این پروتز ها زمان زیادی نمی خواهد.
معایب پروتز متحرک دندان
- استفاده ی طولانی مدت از این پروتزهای متحرک باعث تحلیل رفتن لثه ها و ساییدگی آنها می گردد.
- در صحبت کردن و یا غذا خوردن ممکن است اختلالاتی پیش بیاید.
- از غذا های سفت و چسبنده نباید استفاده گردد.
هر گونه کپی برداری از این محتوا ممنوع و شامل پیگرد می باشد.