همه چیز درباره کانال ریشه

کانال ریشه

کانال ریشه چیست؟

کانال ریشه، روش درمان عصب یا همان ریشه دندان است و هنگامی که فرد تحت درمان کانال ریشه قرار می گیرد پالپ عفونی یا ملتهب برداشته شده و داخل دندان را به شکل موثری تمیز و ضدعفونی می کنند. باید بدانید که در سطح دندان پس از مینا و نیز لایه ی سخت عاج، بافت تقریبا نرمی به نام پالپ وجود دارد .این لایه از رگ های خونی، اعصاب تشکیل شده است. لایه ی همبند در حقیقت بافت های سخت دندان را در طول رشد انسان به وجود می آورد.

همه چیز درباره کانال ریشه

در طول درمان ریشه چه اتفاقی می‌افتد؟

برای انجام عمل درمان ریشه اصلا نگران نباشید زیرا هر ساله در دنیا هزاران نفر به این امر مبادرت می ورزند. به این ترتیب درد دندان ساکت شده و دندان های شما به حالت اول بر می گردند. این روش کاملا شبیه پر کردن دندان است و دردی ندارد. این روش بسیار موثر بوده و شما می توانید به راحتی لبخند بزنید، میوه بجوید و مایعات را بنوشید.

آیا درمان ریشه درد دارد؟

همانطور که پیشتر گفته شد درمان ریشه دردی ندارد و شبیه به پر کردن دندان می باشد چراکه از بی حسی کامل استفاده می شود و درد بعد از درمان نیز با مسکنی ساده قابل کنترل است. البته ممکن است پس از درمان ریشه در دندان خود احساسی متفاوت تر از دندان های دیگر خود داشته باشید که البته این امر عادی بوده  و به زودی برطرف می گردد. البته در صورت وجود درد بهتر است به پزشک خود مراجعه کرده و در این مورد صحبت نمایید. ذکر این نکته لازم است که برای انجام درمان ریشه، در صورت ترس زیاد بیمار او را بیهوش می کنند و به همین دلیل بیمار درد را حس نمی کند.

توجه!

برای درمان ریشه دندان باید نزد دندانپزشکی مراجعه کنید که در این زمینه تخصص، تجربه و مهارت کامل دارد تا قسمتی از ریشه دندان درون استخوان لثه باقی نماند تا دچار عفونت شود. برای اینکه بیشتر درباره باقی ماندن ریشه دندان در لثه بدانید به لیست ما در اینباره سر بزنید.

کانال ریشه

مراحل درمان ریشه دندان

درمان ریشه شامل مراحل زیر بوده و نیاز به یک یا دو جلسه درمانی دارد:

  • عکسبرداری: با استفاده از اشعه ی ایکس دندان شما معاینه و رادیوگرافی می گردد.
  • ایجاد سوراخ در تاج دندان و استفاده از ابزارهای بسیار کوچک برای تمیز نمودن منطقه ی پالپ.
  • پر کردن کانال های ریشه با یک ماده ی زیست سازگار که معمولا ماده ای به نام گوتاپرکا است که بافتی لاستیک مانند دارد.
  • پس از انجام درمان ریشه باید به دندانپزشک خود مراجعه نموده تا آن را بررسی و روکش دندان را انجام دهد.
  • اگر دندان شما از استحکام و ساختار کافی برخوردار نباشد پزشک، ابتدا پایه ای محکم در دندان شما کار خواهد داد و سپس درمان ریشه را انجام می دهد.

درمان ریشه چگونه دندان را نجات می‌دهد؟

در ابتدا دندانپزشک پاپ ملتهب و یا عفونی را برداشته و داخل کانال را به دقت تمیز می نماید. پس از آن با ماده ی لاستیکی که گوتا پرکا نام دارد پر شده و مهر و موم می گردد. در این حالت دندان شما درمان شده و به حالت اولیه بر می گردد.

چگونه می‌توان متوجه شد که آیا به کانال ریشه نیاز دارید یا خیر؟

برای این موضوع چندین نشانه است که عبارتند از:

  • درد شدید هنگام جویدن یا گاز گرفتن
  • جوش روی لثه
  • دندان شکسته یا ترک خورده
  • لثه های متورم یا حساس پوسیدگی های عمیق یا تیره شدن لثه
  • حساسیت طولانی و شدید به گرما و سرما حتی پس از رفع احساس

هر گونه کپی برداری از محتوای فوق بدون درج منبع سایت پیگرد قانونی خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *