پیوند استخوان دندان چیست؟
پیوند استخوان دندان روشی برای افزایش مقدار استخوان در قسمتی از فک می باشد که استخوان آن تحلیل رفته است و یا برای محکم تر شدن و پشتیبانی نیاز به پیوند این نوع استخوان در فک بالا و یا پایین می باشد این پیوند توسط متخصص جراح لثه و یا ایمپلنت برای بیمار انجام خواهد شد.
چه کسانی نیاز به پیوند استخوان دندان دارند؟
بیمارانی که یک یا چند دندان اصلی خود را از دست داده اند و می خواند از روش های جایگزین برای جای خالی دندان خود استفاده کنند گزینه مناسبی برای این نوع جراحی هستند. معمولا زمانی که مدت طولانی جای دندان خالی باشد و یا دندانی ناسالم مدت طولانی در دهان باشد این بیماران دچار تحلیل لثه و یا فک می شوند برای محکم تر کردن لثه و بالا بردن مقاوت فک و لثه ها برای این بیماران از پودر استخوان استفاده می شود. این استخوان معمولا از استخوان مفصل ران، درشت نی یا پشت فک خودِ فرد خواهد بود.
انواع پیوندهای استخوان دندان
- اتوگرافتها: در این روش از استخوان های ران و یا قسمتی از فک خود بیمار برای پیوند استفاده خواهند کرد.
- آلوپلاستها: این نوع پیوند با استفاده از مواد مصنوعی انجام خواهد شد این مواد معملا از فسفات کلسیم یا فسفوسیلیکات سدیم کلسیم می باشد.
- آلوگرافتها: در این روش از استخوان فرد دیگر برای پیوند استفاده خواهد شد.
- زنوگرافتها: در این روش از استخوان برخی از حیوانات و جانداران مانند خوک، گاو و یا مرجان استفاده می شود.
پودر استخوان دندان برای چه نوع درمان هایی در دهان استفاده می شود؟
- برخی بیماری های مرتبط به لثه که باعث از بین رفتن و یا تحلیل لثه می شوند و اگر به آن رسیدگی نشود باعث لق شدن و از بین رفتن دندان ها می شود.
- انجام ایمپلنت دندان : ایمپلنت نیاز به پایه ای محکم درون استخوان های فک دارد در نتیجه معمولا برای انجام ایمپلنت موفق از پیوند استخوان دندان استفاده می کنند.
عوارض پیوند استخوان دندان
اگر انجام این نوع پیوند نزد پزشکی باتجربه و دارای مهارت باشد عوارض آن به حداقل ممکن خواهد رسید اما اگر بخواهیم از عوارضی که ممکن است برای بیمار پیش بیاید صحبت کنیم، این عوارض شامل:
- لخته شدن خون
- آسیب عصبی
- عوارض بیهوشی
- پس زدن پیوند استخوان
در چه صورت باید بعد از پیوند پودر استخوان به دندانپزشک مراجعه کرد؟
- سوزن سوزن شدن مداوم بعد از جراحی
- بیحسی مداوم بعد از چند روز جراحی
- قرمزی و افزایش تورم در اطراف لثه
- ایمپلنتی که سست شده است که نشان دهندهی شکست پیوند استخوان قبلی است.
هزینه پیوند استخوان دندان چقدر است؟
هزینه این پیوند بسته به دستمزد و تخصص دندانپزشک، وضعیت بیمه بیمار، شرایط و نوع پیوند بیمار و مطب دندانپزشکی ( خصوصی – عمومی ) متفاوت می باشد.
هرگونه کپی برداری از محتوای فوق بدون درج منبع سایت پیگرد قانونی خواهد داشت.